Statenfractie Forum voor Democratie eist zetel terug van 'disfunctionerend' fractielid Eddy Kuiper

Fractielid Eddy Kuiper van Forum voor Democratie
Fractielid Eddy Kuiper van Forum voor Democratie © Provincie Groningen
De Statenfractie van Forum voor Democratie Groningen heeft het vertrouwen opgezegd in fractielid Eddy Kuiper. Dat heeft de partij dinsdag bekendgemaakt.
De partij verwijt Kuiper 'disfunctioneren, een gebrek aan collegiale samenwerking en structurele afwezigheid bij vrijwel alle Commissie- en Statenvergaderingen gedurende dit jaar.'

'Geen enkele inzet'

Volgens Forum voor Democratie is er al langere tijd sprake van 'geen enkele inzet' bij Kuiper. Pogingen om hem meer bij de fractie te betrekken zouden niet hebben geholpen.
Volgens fractievoorzitter Bart van der Werf reageerde Kuiper niet op herhaalde verzoeken om contact op te nemen met de fractie. 'Ik heb er geen hoogte van gekregen waarom hij dat niet deed', aldus van der Werf.
Om die redenen verzoekt de fractie Kuiper zijn zetel ter beschikking te stellen aan Forum voor Democratie. Onduidelijk is nog wat de fractie besluit als Kuiper ook hier niet op reageert. Een mogelijkheid is dan dat Kuiper uit de fractie wordt gezet. Die zou nog wel de mogelijkheid hebben zijn Statenzetel op eigen titel te behouden.
Dat zou Van der Werf betreuren, omdat daarmee de kiezer te kort wordt gedaan die in de Statenverkiezingen op Forum voor Democratie heeft gestemd. De partij zou dan teruggaan naar vier fractieleden.
Kuiper zelf was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar.