Van Mastrigt gaat naar Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Burgemeester Yvonne van Mastrigt van Winsum wordt de nieuwe burgemeester van Hoogezand-Sappemeer. PvdA'er Van Mastrigt is gekozen uit 19 kandidaten.
De keus viel op Van Mastrigt na een een tweede selectieprocedure. Bij de eerste procedure, die slechts 6 kandidaten opleverde, was Van Mastrigt nog niet van de partij, omdat ze liever het feestjaar van Winsum aanbleef.
Toen bleek dat de eerste ronde volgens de gemeenteraad en de vertrouwenscommissie geen geschikte kandidaat opleverde, zag zij alsnog haar kans schoon.
Van Mastrigt verlaat de gemeente Winsum op een erg ongelukkig moment. Het college van B en W van Winsum is eind vorige maand gevallen en is demissionair. Van Mastrigt heeft nog kortstondig overwogen zich terug te trekken uit de procedure, maar koos toch voor Hoogezand-Sappemeer.
Van Mastrigt noemt Hoogezand- Sappemeer 'een fantastische gemeente met een stevig bestuurlijke opdracht'. Wanneer ze aan de slag gaat, is nog onduidelijk. Ze volgt Mirjam Salet op, die naar Spijkenisse vertrok.