Lopend Vuur: Anderen kunnen een voorbeeld nemen aan mijn rijgedrag

Het aantal Nederlanders dat verkeersoverlast ervaart is de afgelopen jaren licht toegenomen. Vorig jaar zei ruim 82 procent van de Nederlandse bevolking last te hebben van hardrijders, bumperklevers en foutparkeerders. Dat is iets meer dan het jaar ervoor.

Overlast door te hard rijden kwam het meest voor: een op de vijf Nederlanders heeft hier veel last van. Te hard rijden komt vooral voor in niet-stedelijk gebied. In stedelijke buurten hebben mensen vaker last van parkeerproblemen en agressieve weggebruikers.

Daarnaast zijn er veel ergernissen over parkeerproblemen, zoals parkeren op de stoep of een tekort aan parkeerplaatsen. Daar ergert een op de zes mensen zich aan. 6 procent van de ondervraagden heeft veel last van agressief verkeersgedrag.

Volgens verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen storen mensen zich vaak aan anderen, maar onderschatten ze hun eigen gedrag op de weg. 'Ze vinden zelf vaak dat ze zich netjes gedragen en zeggen dat alleen anderen in de fout aan. Maar dat is helemaal niet zo.'

Zeg eens eerlijk: kunnen anderen een voorbeeld nemen aan jouw gedrag in het verkeer?

Praat mee!

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op de facebookpagina van Edwin op Noord.

Ik ben bang voor een tweede coronagolf

Dat was gisteren ons Lopend Vuur. Van de ruim 8.500 stemmers is iets meer dan 73 procent het hier mee eens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws