Wadloper in de problemen steekt fakkel af, reddingshelikopter hijst hem aan boord

Een foto van de reddingsactie
Een foto van de reddingsactie © Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
Een wadloper is woensdagavond ten zuiden van Rottumeroog in de problemen gekomen toen hij onverwachts werd ingesloten door water.
Rond 22.00 uur werd de reddingsbrigade gealarmeerd over de situatie van de man. Volgens de hulpdiensten ging het om een ervaren wadloper die het gebied goed kende, maar desondanks verrast werd door de plotselinge veranderingen in een geul.

Reddingsactie

Een reddingshelikopter van de Duitse marine ging de lucht in om hulp te bieden. De helikopter stond op dat moment in Borkum, dichtbij de plek waar de wadloper in de problemen kwam.
De hulpdiensten konden de man vanwege het toenemende donker maar lastig vinden. De wadloper bleek goed voorbereid op pad te zijn gegaan, want hij stak een zogenoemde flare - een rode fakkel - af toen hij de helikopter op zich af zag komen. Uiteindelijk werd de man via een touw aan boord gehesen, waarna hij medisch is onderzocht.

Warme douche

Eenmaal aangekomen op het reddingsstation, kon de man een warme douche nemen. 'Ook kreeg hij droge kleding en een warme kop chocolademelk', schrijft de brigade. Nadat de man zijn gegevens had achtergelaten, werd hij naar zijn auto teruggebracht, die geparkeerd stond bij de zeedijk bij Uithuizen.