ROVER vreest voor spoorprojecten door meerkosten Ring Zuid

Reizigersvereniging ROVER is bang dat de meerkosten van de zuidelijke ringweg in Stad ten koste gaan van de uitvoering van spoorprojecten. als de Wunderline, de Nedersaksenlijn en het traject Veendam-Stadskanaal.

Maandag werd bekend dat de aanpak van de zuidelijke ringweg mogelijk ten koste gaat van andere projecten, waaronder de genoemde spoortracés.

De Groningse afdeling van ROVER roept Provinciale Staten op om dit te voorkomen. 'Als reizigersvereniging vindt ROVER principieel dat geld dat is gereserveerd voor spoorprojecten niet gebruikt mag worden voor investeringen in wegen', zegt Menno Visser namens de vereniging.

'Van vitaal belang'

Visser wijst erop dat het openbaar vervoer een bijdrage kan leveren aan het verminderen van het klimaatprobleem 'omdat per reiziger minder CO2 wordt uitgestoten'.

'Daarnaast is openbaar vervoer van vitaal belang voor mensen die geen beschikking hebben over een auto, zoals scholieren en mensen met een beperking. Ten slotte kan openbaar vervoer een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van de regio.'

Probleem met regio

Eerder deze week sprak wethouder Goedhart Borgesius van de gemeente Stadskanaal zijn onvrede al uit over het mogelijk schrappen van de beoogde spoorlijn Veendam-Stadskanaal. 'Ik denk dat de gedeputeerde (Gräper, red.) dan een groot probleem heeft met deze regio. En dat gaat veel verder dan alleen Stadskanaal.'

Lees ook:
- Extra geld voor Ring Zuid mogelijk ten koste van andere grote projecten
- 'Gedeputeerde krijgt probleem met regio' als ringweg spoorlijn naar Knoal dwarsboomt
- Alles over de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws