'Financiële misère Capitals te wijten aan voorganger'

'Financiële misère Capitals te wijten aan voorganger'
GRONINGEN - Oud-voorzitter van Hanzevast Capitals Jan Rijpstra vindt dat de financiële malaise bij de club niet onder zijn leiding tot stand is gekomen.
Volgens Rijpstra heeft juist het bestuur onder leiding van zijn voorganger Wim van de Weijer een te positieve begroting opgesteld. Zo werd ervanuit gegaan dat er meer toeschouwers zouden komen en dat er meer sponsorgelden zouden binnenstromen. Volgens Rijpstra werd echter geen rekening gehouden met enkele vorderingen van de Belastingdienst voor de huisvesting van spelers. Het gaat om een bedrag van 150.000 euro.
Het nieuwe bestuur van Capitals heeft de laatste weken een dreigend tekort van anderhalve ton weggewerkt. Afgelopen week werd duidelijk dat er nog een nieuw tekort is van 100.000 euro. Daarnaast ligt de schuld van 150.000 euro aan de Belastingdienst er dus nog.
Wim van de Weijer wil niet inhoudelijk reageren. Het enige wat hij kwijt wil, is dat onder zijn leiding de huidige begroting niet is opgesteld. Dat zou pas na zijn vertrek zijn gebeurd.