Zoektocht op zee naar 14-jarig meisje: 'Overlevingskans is klein' (update)

Een reddingsboot tijdens de zoekactie
Een reddingsboot tijdens de zoekactie © De Vries Media
De reddingsbrigades van Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn zondagmorgen verder gegaan met de zoektocht naar een 14-jarig meisje. Zij raakte zaterdagavond vermist in de Noordzee bij Ameland.
Volgens burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland is de kans dat het meisje levend wordt gevonden niet groot. 'We moeten reëel zijn. Het is gisteravond gebeurd en het water is koud. Dan is de overlevingskans klein.'
Het Duitse meisje is op Ameland op vakantie met haar vader, moeder en zusje. Ze kwam met haar vader en zusje in de problemen, toen ze vanuit het water naar de zonsondergang keken.
De vader en het zusje konden zichzelf redden en sloegen rond 22.30 uur alarm, omdat ze de 14-jarige niet meer zagen. Daarop werd een grootscheepse zoekoperatie opgestart. De reddingsbrigade van Schiermonnikoog assisteert, omdat de stroming richting dit eiland staat.

Zoekactie

Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de kustwacht, eilandbewoners en de politie hebben zaterdagavond en -nacht urenlang gezocht in zee en op het strand, maar het meisje niet gevonden. De zoektocht werd rond 03.30 uur gestaakt.
Er wordt zondag 'met meerdere eenheden gezocht, zowel op het water, als op het strand, de duinen en de verdere omgeving', aldus de politie. Ook een reddingsboot en een vliegtuig van de kustwacht wordt ingezet bij de zoektocht.
In een update is een reactie van burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland toegevoegd