FlixBus breidt bestemmingen vanaf Groningen uit

Een FlixBus.
Een FlixBus. © FlixBus
Rostock, Gdansk en Brussel kunnen binnenkort vanuit Groningen via de bussen van FlixBus worden bereikt. De vervoerder breidt het aantal bestemmingen vanaf Stad uit.
Waren dat er tot voor voor kort nog zo'n veertig, nu zijn dat er ruim vijftig. In Nederland zijn Drachten, Rotterdam en Den Haag opgenomen in de dienstregeling.

Veilige manier

'Wij willen reizigers de mogelijkheid geven om vrienden en familie over de grens op een veilige manier te bezoeken', legt Jesper Vis, managing director van FlixBus Benelux uit.
De vervoersmaatschappij heeft vanwege het dreigende coronavirus speciale maatregelen genomen. Na elke rit worden de bussen grondig gedesinfecteerd en aircofilters worden regelmatig vervangen.

Mondkapje verplicht

Wie gebruik maakt van de diensten van FlixBus zal ook een mondkapje moeten dragen. Reizigers wordt bovendien gevraagd anderhalve meter afstand te houden bij de halte en tijdens het in- en uitstappen. Dit laatste is trouwens alleen mogelijk via de achterdeur van de bus.

Informatietool

FlixBus heeft verder een eigen informatietool ontwikkeld, waarmee reizigers de bezettingsgraad van de bus kunnen checken.