Westerwolde: laat Oost-Groningen niet de dupe worden van te dure Ring Zuid

De gemeente Westerwolde heeft een dringend beroep gedaan op de provincie, om (de bereikbaarheid van) Oost-Groningen niet de dupe te laten worden van de kostenoverschrijding van de zuidelijke ringweg in Stad.

Westerwolde zegt zich zorgen te maken omdat de provincie Groningen een (groot) gedeelte van de Zuiderzeelijngelden wil gaan gebruiken om de kosten te dekken die de vertraging van de renovatie van de Ring Zuid met zich meebrengt..

'Geen zorgen'

Die gelden zijn namelijk bedoeld voor onder meer de spoorinfrastructuur, zoals het doortrekken van de spoorlijn Groningen-Veendam naar Stadskanaal, de Nedersaksenlijn en de Wunderline. Ook de verdubbeling van de N33 staat op de tocht.

Zo gaan wij in Groningen niet met elkaar om
Voltallige gemeenteraad Westerwolde

Provinciale staten van Groningen heeft de Stad Groningen al toegezegd, dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de meerkosten van de Ringweg-Zuid. Het kan volgens de gemeenteraad van Westerwolde echter niet zo zijn dat de bereikbaarheid van de Stad Groningen ten koste gaat van de bereikbaarheid van met name het oostelijk Ommeland.

'Zo gaan wij in Groningen niet met elkaar om!', schrijft de voltallige gemeenteraad van Westerwolde aan de provincie Groningen.

Niet bezuinigen

Westerwolde doet een dringend beroep op de provincie om niet te bezuinigingen op de bereikbaarheid van Oost-Groningen. 'Dit komt de leefbaarheid en de bereikbaarheid van Westerwolde niet ten goede!'

Lees ook:
- Meerdere grote projecten onzeker door kostenoverschrijding Ring Zuid
- Haven Delfzijl: laat verdubbeling N33 niet de dupe zijn van Ring Zuid
- Alles over de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
zuidelijke_ringweg
Deel dit artikel:

Recent nieuws