Basketballer Jordy Kuiper gaat bezig met 'groot project' in Frankrijk

Jordy Kuiper in actie
Jordy Kuiper in actie © UNGC/bewerking Jordy Kuiper
De Groningse basketballer Jordy Kuiper gaat komend seizoen spelen voor CEP Lorient. Die ploeg komt uit op het derde niveau van Frankrijk.
De 25-jarige Stadjer ziet een mooie uitdaging bij zijn nieuwe werkgever. ‘Een mooie club die deze zomer een groot project is begonnen om zo snel mogelijk zo hoog mogelijk uit te komen. Door mijn ervaring in Amerika en in Spanje met betrekking tot het opbouwen van een team, en het naar nieuwe hoogtes brengen van een ploeg, kwamen ze uiteindelijk bij mij terecht om dit project aan te gaan. Ik kijk er erg naar uit om te zien hoe ver we het kunnen schoppen’, aldus Kuiper.

Spanje en IJsland

Het afgelopen seizoen eindigde Kuiper met Cáceres op de negende plek in de LEB Oro, het tweede niveau van Spanje. Daarvoor speelde de Groninger voor Grindavík op IJsland.

Van Groningen naar de VS

De 2.06 meter lange Kuiper begon in Groningen met basketballen en vertrok in 2012 naar Gran Canaria om te spelen voor de Canarias Basketball Academy. Vervolgens speelde hij vijf jaar in Amerika bij UNC Greensboro Spartans, voordat hij terugging naar Europa.