91-jarige vrouw uit Stad beroofd van sieraden na corona-babbeltruc

Een voorbeeld van een babbeltruc
Een voorbeeld van een babbeltruc © Politie
Een 91-jarige vrouw uit Stad is afgelopen weekend slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een vrouw kletste zich met een smoesje naar binnen bij de bejaarde dame.
Het leek heel vriendelijk: er stond een vrouw aan de Oliemuldersweg aan de deur die cakejes weggaf aan alleenstaande ouderen om ze een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Toen de 91-jarige bewoonster haar nietsvermoedend binnenliet, werd ze beroofd van haar sieraden die in huis lagen.

Meer betrokkenen

Vermoedelijk zijn er meer mensen betrokken geweest, zegt de politie. 'Het slachtoffer heeft alleen deze vrouw gezien, maar merkte later dat haar sieraden weg waren', zegt woordvoerder Bert Sietzema. Een ander moet die weggenomen hebben.

Listige kunstgrepen

Of dit soort coronagerelateerde babbeltrucs vaker voorkomen, kan Sietzema niet zeggen. 'Het zijn listige kunstgrepen, dit is een vorm van oplichting. Het gebeurt ook veel telefonisch, dat iemand zich voordoet als bankmedewerker en een pincode vraagt. Soms worden daar grote bedragen bij buitgemaakt.'
De politie heeft geen andere meldingen binnengekregen van ouderen die cakejes aanboden. Er is in deze zaak nog niemand aangehouden.