Vrouw uit Winschoten gearresteerd voor woningoverval Scheemda

De boerderij met kaaswinkel van het slachtoffer
De boerderij met kaaswinkel van het slachtoffer © Opsporing Verzocht
De politie heeft een verdachte aangehouden van de woningoverval op een 62-jarige man aan de Zwaagsterweg in Scheemda in 2018. Het gaat om een 40-jarige vrouw uit Winschoten.
De politie meldt verder een tweede verdachte op het oog te hebben en nog op zoek te zijn naar een derde verdachte.

Sporenonderzoek

Op 9 november 2018 dreigden drie overvallers de man iets aan te doen als hij niet zou meewerken. In de woning in Scheemda runt het slachtoffer ook een kaaswinkel. De daders namen onder meer geld uit de kassa mee.
De drie daders pakten de man hard aan. Naar aanleiding van de overval zei de man zich niet meer veilig te voelen in zijn eigen huis.
De vrouw uit Winschoten kwam in beeld als verdachte door sporenonderzoek.

Signalement andere verdachten

De politie benadrukt dat met de arrestatie van de vrouw het onderzoek nog niet is afgerond. Ook van de overige twee verdachten gaf de politie eerder al een signalement vrij. Het gaat om een vrij lange, blanke man van ongeveer tussen de 30 en 40 jaar oud, die Nederlands sprak zonder accent. De andere verdachte was iets kleiner dan de eerste verdachte, ongeveer tussen de 25 en 30 jaar oud.
Nadat begin dit jaar het tv- programma Opsporing Verzocht aandacht aan de overval besteedde, kwamen er ruim 70 tips binnen. De verdachten staan, hoewel niet duidelijk herkenbaar, op camerabeelden.

Bezoekers kaaswinkel

De politie is ook nog op zoek naar bezoekers van de kaaswinkel. Het slachtoffer geeft aan dat er eind oktober 2018 een stel met kind in zijn winkel is geweest. Het gaat om een man en vrouw met kind, met een lichtgetinte huidskleur. De man had eind oktober 2018 een grote bos kroeshaar. De vrouw had een stevig postuur en zwart gekruld haar.