Politie houdt ook Veendammer aan voor woningoverval Scheemda

De boerderij met kaaswinkel van het slachtoffer
De boerderij met kaaswinkel van het slachtoffer © Opsporing Verzocht
In de zaak rondom de woningoverval in Scheemda uit 2018 heeft de politie een tweede aanhouding verricht. Het gaat om een 40-jarige Veendammer.
Dinsdag arresteerde de politie al een eerste verdachte in de zaak. Dat ging om een 40-jarige vrouw uit Winschoten.
De politie liet toen al weten dicht bij een tweede arrestatie te zijn. Dat bleek de Veendammer. Hij werd woensdagochtend aangehouden in Bad Nieuweschans.

Opsporing Verzocht

'Beide verdachten zijn aangehouden dankzij sporenonderzoek en tips die we binnenkregen naar aanleiding van het programma Opsporing Verzocht', laat woordvoerder Bert Sietzema van de politie weten. 'Het is natuurlijk prachtig dat mensen met ons meedenken en ook durven te bellen.'
Bekijk hier het item in Opsporing Verzocht

Boerderij met kaaswinkel

Op 9 november 2018 werd een 62-jarige man overvallen aan de Zwaagsterweg in Scheemda. Daar woont het slachtoffer en runt hij een kaaswinkel.
De drie verdachten pakten de man hard aan. Zij zouden hem iets aandoen als hij niet zou meewerken. De overvallers namen onder meer geld uit de kassa van de winkel mee. Later verklaarde het slachtoffer zich sinds de overval niet meer veilig te voelen in zijn eigen huis.

Op zoek naar bezoekers

De politie is ook nog op zoek naar bezoekers van de kaaswinkel. Het slachtoffer geeft aan dat er eind oktober 2018 een stel met kind in zijn winkel is geweest. Het gaat om een man en vrouw met een kind, met een lichtgetinte huidskleur. De man had eind oktober 2018 een grote bos kroeshaar. De vrouw had een stevig postuur en zwart gekruld haar.