Brand verwoest schuren en woningen in Valthermond (update)

De vlammen stijgen hoog boven de loods in Valthermond uit.
De vlammen stijgen hoog boven de loods in Valthermond uit. © 112 Groningen
Aan het Zuiderdiep in Valthermond zijn twee schuren volledig door brand verwoest. Een pand dat bij één van de schuren hoorde, heeft dusdanig veel rook- en waterschade opgelopen dat het onbewoonbaar is.
In dat pand zaten twee woningen, schrijft RTV Drenthe.

Onder controle

Het huis dat bij de andere schuur hoorde, wordt door de brandweer nat gehouden, om te voorkomen dat de brand overslaat. De brandweer heeft de brand onder controle en is begonnen met afschalen.
Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Er was wel een brandweerman met lichte klachten aan zijn luchtwegen, maar hij kon even later zijn werk hervatten.
De brand in de loods is ook overgeslagen op een naastgelegen pand.
De brand in de loods is ook overgeslagen op een naastgelegen pand. © De Vries Media

Benzinepomp

Eén van de afgebrande loodsen is zo'n tweehonderd vierkante meter groot en stond achter Top Keukens en Top Catering. Top Keukens en Top Catering zaten in het pand dat onbewoonbaar is verklaard.
Ook liep de benzinepomp aan de voorkant van de panden gevaar. Er waren meerdere brandweerkorpsen opgeroepen om ervoor te zorgen dat de benzinepomp geen vlam zou vatten.
Bij de brand is onder meer asbest vrijgekomen en het gebied met asbestdeeltjes is afgezet met linten. Omwonenden worden hierover geïnformeerd door de gemeente Borger-Odoorn.