Rabobank sluit filiaal in Scheemda en servicepunt Uithuizermeeden (update)

De Rabobank aan de Stationsstraat in Scheemda sluit de deuren
De Rabobank aan de Stationsstraat in Scheemda sluit de deuren © De Vries Media
De Rabobank in Scheemda sluit definitief de deuren. Dit heeft de bank in een brief kenbaar gemaakt aan klanten in de regio. De bank aan de Stationsstraat was al gesloten vanwege het coronavirus.
'De belangrijkste reden voor deze sluiting is het sterk afgenomen bankbezoek', laat een woordvoerder van de bank weten. In de brief wordt gewezen op het feit dat steeds meer klanten online hun bankzaken doen. Door de coronacrisis vonden de bankzaken nog meer dan anders online plaats, wat de sluiting van het Rabobankfiliaal in een stroomversnelling bracht.

Geldmaat

Een andere reden is dat de geldautomaten van de Rabobank en die van de andere banken dit jaar plaatsmaken voor geldautomaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten.
Rabobankklanten in Scheemda die hun geldzaken alsnog willen doen bij een fysieke vestiging, kunnen voortaan in Winschoten terecht als dichtstbijzijnd alternatief.

Servicepunt Uithuizermeeden dicht

Rabobank laat vrijdag weten dat het servicepunt in Uithuizermeeden ook dicht gaat. Het servicepunt ging in januari 2016 open in samenwerking met administratiekantoor Vreugdenhil.
De sluiting van het servicepunt in Uithuizermeeden is toegevoegd aan het bericht