Inbrekers de cel in voor rooftocht in het Noorden

Twee mannen uit Amersfoort moeten van de rechter de cel in vanwege verschillende inbraken in Groningen en Friesland.

De twee reden begin februari met een gehuurde bus naar het Noorden om daar gereedschap uit bedrijfswagens te stelen. Het duo sloeg onder meer toe in Boerakker, Eelderwolde en het Friese Wergea.

Bij een inbraakpoging in Marum werden de twee op heterdaad betrapt door een inwoner. De Marumer noteerde het kenteken en gaf dat door aan de politie. Die wist het busje bij Hardenberg aan te houden. In de bus vonden agenten het gestolen gereedschap.

De cel in

Een 31-jarige man uit Amersfoort is nu door de rechter voor vier inbraken in bedrijfswagens en een poging daartoe veroordeeld tot een celstraf van 120 dagen, waarvan 85 dagen voorwaardelijk. Ook kreeg hij een werkstraf van 180 uur opgelegd.

Veelpleger

Een 22-jarige plaatsgenoot kreeg de veelplegersmaatregel ISD (Inrichting voor Stelselmatige Daders) opgelegd. Hij verdwijnt de komende twee jaar in de gevangenis en volgt die periode een behandeltraject voor veelplegers.

De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De rechter rekende de mannen zwaar aan dat zij een dag naar het Noorden zijn gereisd om in te breken. De jongste had een enorm strafblad en stond hoog op de veelplegerslijst. Het strafblad van de oudste was minder van omvang.

Lees ook:
- Mannen uit Amersfoort verdacht van reeks inbraken in het Noorden

Meer over dit onderwerp:
criminaliteit inbraken 112nieuws rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws