Werkstraf voor drugsbezit en mishandeling

De rechtbank in de stad Groningen
De rechtbank in de stad Groningen © ANP
Een 32-jarige man uit Leeuwarden is voor een mishandeling in Onnen veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Hij kreeg de straf ook voor drugsbezit. In zijn woning lagen 67 xtc-pillen.
Vanwege de drugsvondst werd de man eind vorig jaar uit zijn woning gezet. Hij mocht tijdelijk bij vrienden in Onnen wonen.
Begin januari kreeg hij ruzie met zijn gastheer. De 32-jarige zou daarbij met een bijl hebben gezwaaid. Die werd hem afhandig gemaakt en verstopt. Daarna greep de Leeuwarder zijn vriend bij de hals. De politie werd gebeld.

'Nog steeds vrienden'

De man stond niet terecht voor het dreigen met de bijl. Wel dat hij de keel van zijn vriend dichtkneep. De Fries had veel te veel alcohol gedronken, zeiden de vrienden uit Onnen tegen de politie. Hij was daardoor erg agressief.
Volgens de man zelf viel dat allemaal wel mee. 'En het zijn nog steeds vrienden. Ik kom daar regelmatig', zei hij tijdens de zitting.
De man is vaker veroordeeld. Hij had nog een voorwaardelijke werkstraf van zestig uur open staan. Die mag hij eveneens uitvoeren.