Fietsersbond roept leden op: test de nieuwe routes in de binnenstad

Fietsersbond Groningen is blij dat er halverwege augustus wordt geëxperimenteerd met fietsroutes in de binnenstad van Groningen.

'Ik denk dat het goed is dat er dingen uitgeprobeerd worden', zegt voorzitter Wim Borghols.

Wat verandert er?

De gemeente test van 12 tot en met 15 augustus dagelijks van 12 tot 18 uur de aangepaste verkeersstromen. Dit zijn de experimenten die worden uitgevoerd:

- Woensdag 12 augustus: De Gelkingestraat wordt tweerichtingsverkeer voor fietsers, terwijl de Oosterstraat een volledig voetgangersgebied wordt. Dit geldt ook voor de oostkant van de Grote Markt, het deel voor Vindicat. Voor fietsers is er een route vanuit de Gelkingestraat voor het stadhuis langs richting de Oude Ebbingestraat.

- Donderdag 13 augustus: Zowel de Gelkinge- als de Oosterstraat worden tweerichtingsverkeer. De oostkant van de Grote Markt is net als op woensdag alleen bestemd voor voetgangers. De fietsroute vanuit de Gelkingestraat voor het stadhuis langs richting de Oude Ebbingestraat geldt donderdag ook, maar daar komt nog een route bij vanuit de Oosterstraat, diagonaal richting de Oude Ebbingestraat.

- Vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus: De Oosterstraat is tweerichtingsverkeer. Fietsers rijden vanuit de Oosterstraat voor Vindicat langs en dan linksaf voor het voormalige pand van ABN Amro langs om in de Oude Ebbingestraat te komen. De Gelkingestraat en de weg bij de terrassen van de Drie Gezusters zijn voetgangersgebied.

Bekijk HIER de kaartjes van de experimentele routes.

Route rijden

Borghols gaat de routes zelf testen volgende maand. 'En we roepen al onze leden oproepen om dat ook te doen en willen uiteraard weten wat ze ervan vinden.'

Fietsersbond Groningen is al langere tijd gesprekspartner als het gaat om veranderende verkeersstromen in de binnenstad. Bij dit experiment is de bond niet betrokken, maar Borghols hoopt wel aan te mogen schuiven bij de evaluatie.

Lees ook:
- Geen bussen op Grote Markt tijdens KEI-week

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad binnenstadgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws