Petities voor 'Groningse' spoorlijnen duizenden keren getekend

Het beoogde traject van de Nedersaksenlijn
Het beoogde traject van de Nedersaksenlijn © RTV Noord
Amsterdammer Tim Sekac noemt zichzelf 'spoorwegpetitionair'. Van de twaalf spoorlijnen waarvoor hij een (online) petitie is gestart, blijken twee lijnen met een Groningse link het populairst.
De petitie voor de Nedersaksenlijn, die van Groningen en via Hoogezand, Veendam en Stadskanaal naar Almelo moet gaan lopen, blijkt veruit het populairst. Liefst 6832 mensen zetten al hun handtekening onder dit verzoekschrift.
Maar ook de Lelylijn, die van Groningen naar Amsterdam via de Flevopolder zou moeten lopen, blijkt populair. 736 mensen tekenden om die lijn van de grond te krijgen.

Waarom zo popuplair?

Waarom de Groningse lijnen zo populair blijken? 'Omdat het goed is voor de economie', denk Sekac. 'Door de polder zit je van Groningen veel sneller in de Randstad. En ook Twente wil goed verbonden zijn met Groningen. Dan kunnen studenten, forenzen en anderen veel beter op en neer reizen.'
Sekac, zelf ook een fervent treinreiziger, is de petities gestart om de druk op de ketel te houden. 'Er moet beweging in blijven', zegt hij. 'En Groningers verdienen het. Jullie zijn al helemaal leeggeplukt.'

Aanbieden

De Amsterdammer wil de petities te zijner tijd aanbieden. 'Bij ProRail, gemeentes, de Tweede kamer, kortom bij iedereen die erover gaat', laat hij weten.