Grote Markt decor voor manifestatie over Palestina

De Grote Markt is komende zondag het decor van een manifestatie over Palestina. De organisatie verwacht vijftig tot honderd deelnemers.

'Er komen kruisen op de grond te staan zodat mensen anderhalve meter afstand kunnen houden', zegt Obed Brinkman, die de manifestatie organiseert. Afgelopen jaar organiseerde Brinkman nog een demonstratie tegen racisme.

Annexatie Westelijke Jordaanoever

Met de manifestatie wil Brinkman aandacht vragen voor de plannen van de Israëlische premier Netanyahu, om delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren.

Brinkman is tegen die annexatie. 'Over het algemeen hoor je weinig over de situatie. En dat terwijl het Internationaal Recht, dat wordt geschonden, ook voor Israël gewoon geldt.'

Anderhalve meter moet nageleefd worden

De gemeente Groningen laat weten dat de anderhalvemeterregels moeten worden nageleefd bij de demonstratie.

Een demonstratie tegen de anderhalvemeterregels werd eind juni nog van de Vismarkt naar het Stadspark verplaatst. Dat gebeurde omdat die demonstratie in het centrum niet samen zou gaan met winkelend publiek.

De gemeente verwachtte destijds een opkomst van enkele tientallen mensen: uiteindelijk kwamen er zo'n 300 geïnteresseerden naar de Drafbaan.

Lees ook:
- Honderden betogers tegen coronamaatregelen op Drafbaan Groningen

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws