Japanner Ko Itakura jaar langer bij FC Groningen

Ko Itakura baalt na het missen van een kans eerder dit seizoen tegen FC Utrecht.
Ko Itakura baalt na het missen van een kans eerder dit seizoen tegen FC Utrecht. © Orangepictures
FC Groningen heeft met Manchester City een akkoord bereikt over Ko Itakura. De Japanner wordt wederom voor een jaar gehuurd van de Engelse grootmacht.
Afgelopen maandag vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus al dat eigenlijk alleen het papierwerk nog geregeld moest worden. Dat is inmiddels gebeurd en zo maakt de Japanse verdediger dus ook komend seizoen onderdeel uit van het team van Danny Buijs.
‘We hebben prima afspraken met Manchester City kunnen maken’, vertelt Fledderus. ‘Ko is weer een jaar verder in zijn ontwikkeling en is voor ons een belangrijke kracht. Hij kent onze manier van trainen en weet wat de trainers van hem verwachten.’

Profiteren van verkoop

Mocht de Japanner zich dit jaar goed ontwikkelen dan kan FC Groningen meeprofiteren op het moment dat hij weer wordt doorverkocht. ‘Dan wordt er bijvoorbeeld gekeken naar gespeelde wedstrijden’, vertelde Fledderus in de uitzending van RTV Noord omtrent de eerste training.
Vorig seizoen kwam de 23-jarige verdediger 23 keer in actie voor de Trots van het Noorden. Daarin kwam hij nog niet tot scoren.