Market Hotel in Stad hangt vol met spanbanden: 'Gewoon uit voorzorg'

Het nieuwe Market Hotel dat gebouwd wordt aan de oostwand van de Grote Markt in Stad loopt forse vertraging op door problemen met de afwerking van het gebouw. Dat stelt stadsblog Sikkom. De bouwer zegt via een woordvoerder dat er weinig aan de hand is. 'Het pand wordt gewoon in het derde kwartaal opgeleverd.'

De kwaliteit van de zogenaamde 'pilasters', die aan de buitenkant moeten komen, valt tegen. Uit voorzorg zitten er spanbanden aan de pilasters aan de voor- en achterkant van het pand.

Volgens het stadsblog kwamen de problemen met de pilasters drie maanden geleden aan het licht. Er ontstonden scheuren in het cement, toen sommige van de prefab-elementen werden opgehangen. Er werd gezocht naar een oplossing, maar in de tussentijd ging het Limburgse bedrijf dat de onderdelen had gemaakt failiiet

Zelf onderdelen maken

Volgens een woordvoerder van bouwonderneming VolkerWessels wil het bedrijf nu zelf passende onderdelen maken voor de afwerking van het Market Hotel. 'Daar hebben we nog werk van.'

Vastgezet met spanbanden

Volgens Sikkom is het nu onduidelijk wanneer het hotel voor het eerst open kan.

De woordvoerder van de VolkerWessels zegt echter tegen RTV Noord dat de problemen met pilasters niet leiden tot vertraging. Het pand wordt gewoon opgeleverd in het derde kwartaal van dit jaar, stelt ze. De bouw ligt uitsluitend stil vanwege de bouwvak.

De vele spanbanden op het Market Hotel. (Foto: Erik Hogeboom/RTV Noord)

De spanbanden zijn volgens de woordvoerder uit voorzorg aangebracht tegen onder meer harde wind. Dat zou normaal zijn, wanneer ergens niet gebouwd wordt. Het stadsblog telde honderden spanbanden aan de oostkant van het gebouw, bij Forum Groningen.

De gemeente Groningen zegt de situatie op verzoek van VolkerWessels te hebben gecheckt. Volgens een woordvoerder heeft de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving de spanbanden veilig bevonden. De gemeente wacht verdere stappen door de aannemer af.

Als het hotel af is, zijn er 123 kamers, een bakkerij en café. Op de plek stond eerder de oude sociëteit van studentenvereniging Vindicat.

Aan het eerdere bericht is een reactie van de gemeente Groningen toegevoegd.

Lees ook:
- Zeven vragen over het nieuwe hotel aan de Grote Markt
- Dit wordt het hotel aan de Grote Markt in Stad

Deel dit artikel:

Recent nieuws