Provincie Groningen krijgt er twee coronatestlocaties bij

Een testlocatie voor corona in het UMCG (archief)
Een testlocatie voor corona in het UMCG (archief) © Benno de Jongh/RTV Noord
De GGD in Groningen wil twee nieuwe testlocaties voor corona openen in de provincie. En die in Stad, nu nog ondergebracht aan de noordkant van het UMCG, verhuist binnen de stad. De huidige locatie is niet goed bereikbaar.
De GGD wil met de uitbreiding van de capaciteit tegemoet komen aan de groeiende vraag naar testen en tegelijk de reistijd voor de deelnemers te beperken. Landelijk werden vorige week bijna 112.000 tests afgenomen, 25 procent meer dan de week ervoor. Ook de andere GGD'en in het land breiden hun capaciteit uit. Twee weken geleden werd nog geconstateerd dat de testcapaciteit niet helemaal werd benut.

48 uur

De GGD in Groningen kan de vraag naar testen nog goed aan. Wel komt het, net als in de rest van Nederland, steeds vaker voor dat het langer dan 48 uur duurt, voordat mensen de uitslag krijgen.
'Maar dat probleem staat los van de testcapaciteit,' legt woordvoerder Esther Maring van de GGD Groningen uit: 'De uitslagen worden landelijk verwerkt en vanuit een centraal punt gedeeld met de geteste personen. Overigens krijgt het gros van de mensen de uitslag op tijd.'
De GGD hoopt eind van de week bekend te kunnen maken waar de testlocaties komen.