Kamerlid Henk Nijboer op bezoek bij gedupeerde Woltersumers

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer gaat volgende week op bezoek bij de gezinnen in Woltersum die woensdag een noodkreet de deur uitdeden over de gestagneerde versterking van hun huizen.
'Ik wil eerst persoonlijk de situatie in ogenschouw nemen, voor ik mijn vragen aan de minister formuleer. Als de meeste gezinnen tijd hebben om me te ontvangen kom ik maandag,' kondigt Nijboer aan.
Mensen eerst beloftes doen en ze vervolgens niet nakomen, het lijkt het handelsmerk van Wiebes te worden
Henk Nijboer - PvdA-kamerlid
Hij heeft de gaswinning al twee kabinetsperiodes in zijn portefeuille en herkent het probleem maar al te goed: 'Mensen eerst beloftes doen en ze vervolgens niet nakomen, het lijkt het handelsmerk van Wiebes te worden. Zo kan het niet langer.'

Vermorzeld

De vier bewoners aan de Kollerijweg in Woltersum adresseerden hun brief aan de Groningse burgemeester Koen Schuiling.
'Onze huizen staan in stutten, en negen maanden geleden beloofde minister Wiebes de Tweede Kamer nog prioriteit te geven aan onze zaak', schrijven ze. 'Met de gemeente sloten we een akkoord dat onze zaak versnellen zou, maar we blijven speelbal van ambtelijke molens. Ons leven wordt vermorzeld', zeggen ze. Dat er nog steeds niks gebeurt komt volgens de Woltersumers door ambtelijke onwil. Niet alleen bij de NCG, maar ook bij de gemeente Groningen.

Kamervragen SP

Ook het Groningse SP-Kamerlid Sandra beckermann grijpt de kwestie aan om minister Wiebes in 24 vragen aan de tand te voelen over de vertragingen in de versterkingsoperatie. Daarbij noemt ze niet alleen de gestagneerde versterking in Woltersum, maar ook die in Ten Post. Zij wil nog voor het einde van het zomerreces antwoord op haar vragen.