Eigenaar Miss Etam vraagt uitstel van betaling aan

Miss Etam
Miss Etam © ANP
Het Belgische modewinkelbedrijf FNG, onder meer eigenaar van modeketen Miss Etam, heeft uitstel van betaling aangevraagd in Nederland.
Miss Etam heeft vier vestigingen in onze provincie: twee in Stad, een in Hoogezand en een in Winschoten.

Problemen verergerd

De onderneming kampte al langer met financiële problemen, die werden verergerd door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Nu banken hebben aangegeven niet met extra geld over de brug te willen komen, hebben de meeste Belgische vennootschappen van de modegroep faillissement aangevraagd.
Voor Nederland gaat het voorlopig nog om uitstel van betaling. Daarmee hoopt FNG een deel van zijn activiteiten voort te zetten.

Winkels blijven open

Het is de bedoeling dat de winkels van FNG voorlopig openblijven, zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP. Daar voegt hij aan toe dat het nog maar de vraag is of werknemers zin hebben naar het werk te komen, nu ze hun baan dreigen te verliezen.

Reorganisatie

In Nederland ging het bedrijf begin dit jaar al over tot een reorganisatie om zich meer op onlineverkoop te richten. Daarbij gingen alle winkels van Promiss en een groot deel van de Steps-filialen dicht en verloren ruim honderd medewerkers hun baan.