Brand Euroborg; geen druk op brandslang

GRONINGEN - De brand in de Euroborg zondag kon niet goed worden geblust, omdat er nauwelijks druk op de brandslangen stond. Dat was te wijten aan een technisch mankement. Dat heeft directeur Hans Nijland van FC Groningen maandag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.
Volgens veel supporters die boven de Z-side zaten deden ook de nooddeuren het niet. Het publiek kon letterlijk geen kant op.
FC Groningen heeft inmiddels ruim 400 e-mails van supporters ontvangen, waarin zij reageren op de brand en de gevolgen die deze had. De mailtjes worden gebruikt bij het onderzoek naar de brand. Volgens de politie zijn er nog geen aanhoudingen verricht.
Wat directeur Nijland van FC Groningen betreft moet de deuk in het imago die de club heeft opgelopen snel worden opgepoetst. 'En daar beginnen we woensdag mee', aldus een strijdvaardige Hans Nijland. De club zal zich dan ook veel moeite getroosten een andere sfeer neer te zetten. Nijland raadt het de supporters om die reden af om de anti-Ajaxshirts te dragen.
Ook aan de nazorg besteedt de club alle aandacht. Zo krijgt het slachtoffer dat nog in het ziekenhuis ligt een bezoekje van FC Groningen. Bij de brand raakten in totaal 28 mensen gewond.