Donar-spelers in de 'bubbel': Drie keer testen op corona en puzzelen met trainingen

Basketbalclub Donar moet voorlopig flink wat ‘maatwerk’ toepassen op de spelersgroep, vanwege de coronamaatregelen. De selectie van coach Ivan Rudez is inmiddels in Groningen aangekomen en maakt zich op voor de trainingen.

Donar-voorzitter Jannes Stokroos licht toe. ‘Alleen Justin Watts ontbreekt nog. Hij heeft nog wat uitdagingen met zijn reisdocumenten. Verder is iedereen er, en de spelers die tot nu toe zijn getest op corona, zijn allemaal negatief getest, dus dat is mooi. De eerste twee weken worden ze drie keer getest.’

‘Maatwerk’

‘We moeten de eerste twee weken maatwerk verrichten per speler. Het verkrijgen van de werkvergunningen in combinatie met de richtlijnen van het RIVM zorgen ervoor dat het een hele puzzel is geworden. We moeten per speler bekijken hoe die kan trainen, want er kan niet onder normale omstandigheden samen getraind worden. Dus de eerste twee weken richten de spelers zich vooral op de fysieke gesteldheid en de conditie’, aldus de preses.

‘In bubbel plaatsen’

Stokroos vervolgt. ‘Je hebt te maken met spelers uit Nederland, uit andere delen van Europa en uit Amerika. We adviseren ze natuurlijk om buiten Donar zo min mogelijk contact te hebben. Je moet ze in een soort van bubbel plaatsen de komende tijd, zodat je hopelijk uit kunt sluiten dat er iemand besmet raakt. Ik vind het ook vervelend, maar uiteindelijk gaat het om onze gezondheid. Het zou een ramp zijn als een van de spelers corona zou krijgen.’

Drie momenten met publiek

‘Daarna, als iedereen gezond is, zullen de groepstrainingen beginnen. We hebben dan de intentie om op drie momenten tijdens trainingen en/of oefenwedstrijden gecontroleerd publiek toe te laten, maar hoe dat er precies uit komt te zien, kan ik nog niet zeggen’, besluit Stokroos.

Champions League

Donar kan vanaf maandag 17 augustus gezamenlijk trainen. Op 15 september beginnen de Groningers aan de voorronde van de Champions League tegen het Oekraïense Dnipro.

Lees ook:
- Donar begint op 3 oktober en ‘hopelijk met MartiniPlaza voor tweederde gevuld

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg donar sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws