Deuren van kroegen mogelijk ook eerder dicht tijdens KEI-week

Burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Koen Schuiling.
Burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Koen Schuiling. © RTV Noord
De corona-maatregelen die 's weekends gelden bij het uitgaan in Groningen, kunnen ook gaan gelden in de studentenintroductieweek. Dat zegt burgemeester Koen Schuiling tegen BNR Nieuwsradio maandagochtend.
Schuiling blikt tevreden terug op het eerste weekend waarin de kroegen om 1.30 uur 's nachts hun deuren sloten voor nieuwe bezoekers, laat hij weten in het interview. Volgens de burgemeester en de voorzitter van Veiligheidsregio Groningen werd het na half twee in de binnenstad van Groningen aanzienlijk minder druk.
'De tijden zijn heel helder en ook wel een beetje tot mijn verrassing, waren die heel snel bekend bij iedereen. Tot nu toe is het goed te handhaven.'

KEI-week

De maatregelen kunnen worden uitgebreid naar de KEI-week, de jaarlijkse studentenintroductieweek die volgende week in aangepaste vorm door gaat.
'Mocht het zo zijn dat de drukte tijdens de studentenintroductietijd weer oploopt op andere avonden, dan is het heel uitlegbaar naar andere avonden, zoals de donderdagavond. We kunnen er makkelijk een avond bij pakken.'