Menninga en Schumer op persoonlijke titel verder

Menninga en Schumer op persoonlijke titel verder
DELFZIJL - Jan Menninga en Luc Schumer, die dinsdag door de PvdA uit de fractie zijn gezet, gaan op persoonlijke titel verder in de raad.
De twee uitten onlangs in het openbaar kritiek op het functioneren van de PvdA-fractie. Ze kregen tot afgelopen maandagavond de tijd spijt te betuigen. De verklaring waarmee het tweetal vervolgens kwam, viel niet in goede aarde. De fractie besloot daarom de dissidenten uit de fractie te zetten.
PvdA-fractievoorzitter Auke Zoethout zou graag zien dat de twee opstappen. Hij gaat onderzoeken of er maatregelen tegen Menninga en Schumer mogelijk zijn. Volgens Zoethout hebben de twee hun handtekening gezet onder de afspraak de zetel in te leveren, zodra ze uit de fractie zouden stappen.
Onder welke naam Jan Menninga en Luc Schumer verdergaan, is niet bekend. Ook is niet duidelijk wat de andere twee raadsleden Henk Lameijer en Margie Kil gaan doen. Net als Menninga en Schumer hebben ook deze twee problemen met de rest van de fractie.
Fractievoorzitter Edward Stulp van de gelijknamige fractie gaf overigens woensdag aan wel wat te voelen voor een pact met de twee om 'een vuist te maken' in de oppositie van Delfzijl.