'Ik kwam thuis en ineens stond hij daar: de Ridder van Sodom'

Iemand moet hem toch missen, zou je zeggen. Maar voorlopig is de herkomst van de Ridder van Sodom een mysterie.

Het gaat om een flink gietijzeren beeld van een ouderwetse ridder in harnas met helm. Die stond zomaar op een vrijdagmiddag voor de voordeur van John Walters uit Winschoten.

'Ik kwam thuis en daar stond hij ineens. Ik dacht: jeetje, wat is dat?', vertelt Walters in zijn huis aan de Bosstraat. 'Ik dacht eerst nog aan een grap, maar er gebeurde verder ook niets'.

Zou het gestolen zijn?

Inmiddels is het drie weken geleden dat de Ridder van Sodom, zoals Walters het beeld heeft gedoopt, pardoes voor de deur stond. De Winschoter ontfermde zich over de ridder, maar was toch wel heel nieuwsgierig van wie het beeld was.

Zou het gestolen zijn? Of wilde iemand er vanaf? Walters stapte naar de politie, maar kreeg daar geen uitsluitsel. Toen ging hij naar de gemeente Oldambt. Die wisten ook niet wat ze met het ridderbeeld aan moesten.

Is het soms Ivanhoe?

Vervolgens plaatste de vinder een foto van de Ridder van Sodom op Facebook. Niemand die reageerde. Ja, allerlei grappenmakers met reacties als: 'Is het soms Ivanhoe?', 'Meestal komen ze iets halen, nu iets brengen'. Of: 'wat een origineel verjaardagscadeau'.

Walters hoopt dat de rechtmatige eigenaar zich snel meldt, want hij is nieuwsgierig naar het mysterie achter de Ridder van Sodom. Aan de andere kant is hij ook verknocht geraakt aan het beeld. 'Als niemand 'm komt halen. hou ik hem gewoon lekker zelf.'

Meer over dit onderwerp:
112nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws