Groningse op Aruba start actie voor kinderen op het eiland

Aruba is door de coronacrisis zwaar getroffen. De uit Hoogezand afkomstige Monique Drent woont sinds enkele jaren op het eiland en is een actie gestart om schoolgaande kinderen te helpen.

Ze wil een container met gevulde rugzakjes voor kinderen inzamelen in Nederland en die naar het Caribische eiland laten verschepen.

Klappen voor de economie

Door de uitbraak van het coronavirus ging het eiland lange tijd op slot voor toeristen, terwijl de economie voor een groot deel drijft op het toerisme. 'Het eiland is getroffen, Dat zie je doordat veel gezinnen dagelijks aankloppen bij de voedselbank', zegt Drent.

Schoolspullen

'Niemand kan hier iets aan doen, maar kinderen hebben er totaal geen invloed op. Maar je wilt ze goed het schooljaar in laten gaan, met een gevuld schoolrugzakje. Met basis schoolspulletjes, zoals een agenda, een pen, potlood, liniaal en een etui.'

Inleverpunten

Om de spullen bij elkaar te krijgen, zijn er op een aantal plekken in onze provincie inzamelpunten opgezet. Maar ook in onder meer Arnhem en Breda is een mogelijkheid om een gevulde rugzak voor Aruba in te leveren.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina.

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg economie toerisme
Deel dit artikel:

Recent nieuws