Woltersumers krijgen binnenkort alsnog hun versterkingsadvies

De eigenaren van vier huizen aan de Kollerijweg in Woltersum krijgen binnenkort alsnog hun versterkingsadvies. Dat schrijft de Nationaal Coördinator Groningen in een brief aan de vier eigenaren.

Zij trokken een week geleden aan de bel omdat de versterking van hun huizen opnieuw zou zijn vertraagd. De vier wachten nog altijd op het versterkingsadvies voor hun woningen en schreven een boze open brief aan de NCG en het gemeentebestuur van Groningen.

'Zo goed als klaar'

De NCG laat nu weten dat de versterkingsadviezen zo goed als klaar zouden moeten zijn en bij een ingenieursbureau liggen. Dat bureau moet er voor zorgen dat de versterkingsadviezen aan alle gestelde eisen voldoen. Na de bouwvakvakantie gaat de NCG het ingenieursbureau vragen om de adviezen aan te leveren. Zodra dat het geval is, kan het versterkingsadvies met de bewoners worden besproken.

Bezoek

De vier bewoners aan de Kollerijweg kregen maandag Tweede Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) over de vloer. Naar verwachting komt ook burgemeester Koen Schuiling van Groningen deze week naar Woltersum om met hen te praten.

Lees ook:
- Radeloze Woltersumers doen beroep op burgemeester: Ons leven wordt vermorzeld
- Brandbrief Woltersum schudt burgemeester en NCG wakker
- Kamerlid Henk Nijboer op bezoek bij gedupeerde Woltersumers
- Alles over aardbevingen en versterking

Meer over dit onderwerp:
tweedekamer versterking dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws