Stef Nijland stopt met profvoetbal en maakt overstap naar amateurs

Stef Nijland in het shirt van DVS'33
Stef Nijland in het shirt van DVS'33 © OrangePictures
Oud-FC Groningen-speler Stef Nijland speelt vanaf komend seizoen voor de amateurs van DVS’33 in Ermelo, dat uitkomt in de Derde Divisie op zaterdag. De 31-jarige zoon van Hans Nijland speelde het afgelopen jaar voor De Graafschap.
Voor de superboeren scoorde hij vorig seizoen nog drie keer in de Keuken Kampioen Divisie. Hij leek met de Doetinchemmers af te stevenen op promotie naar de Eredivisie, totdat het coronavirus de competitie stillegde. De KNVB besloot daarna onder meer dat er geen ploegen zouden promoveren of degraderen.

Vier miljoen

In 2007 debuteert Nijland in het betaalde voetbal in de met 3-0 gewonnen uitwedstrijd van FC Groningen tegen NAC. Het jaar daarop verkast de zoon van Hans Nijland voor vier miljoen euro naar PSV. In Eindhoven komt de aanvaller tot achttien wedstrijden in het eerste elftal.
Daarna speelt hij nog voor Willem II, NEC, Brisbane Roar FC, PEC Zwolle en De Graafschap. In de eredivisie heeft hij een bijzonder record op zijn naam staan. Nijland is tot op heden nog altijd de speler die het vaakst als wisselspeler binnen de lijnen kwam.
Nijland wil geen toelichting geven op zijn overstap naar de amateurs.