Zestien boetes uitgedeeld bij visserijcontroles; man gooit hengel weg en vlucht

Bij meerdere visserijcontroles in onze provincie zijn afgelopen weekend zestien bekeuringen uitgedeeld. Ook kregen vijftien vissers een waarschuwing.

Politieagenten en boa's van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe controleerden in totaal 219 vissers. Dat gebeurde op verschillende plaatsen in onze provincie, waaronder Appingedam, Delfzijl, Groningen, Hoogezand, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Winschoten, Zuidhorn en langs de Westerwoldse Aa. Ook in Noordoost-Drenthe waren er controles.

Meerdere regels overtreden

Er werden onder meer bekeuringen uitgedeeld voor het vissen met levend aas en te veel hengels. Zo gebruikte één visser vier hengels. Een ander had niet het benodigde vaarbewijs voor een snelle motorboot.

Vijftien mensen kregen een waarschuwing, bijvoorbeeld omdat ze geen vispas konden tonen. Twee jeugdige vissers moesten door een vader worden opgehaald omdat ze aan het nachtvissen waren, wat zij niet mogen doen zonder toezicht door een volwassene.

Visser vlucht

Bij de Hamburgervijver in Groningen rende een visser er vandoor toen hij een agent spotte. Zijn hengel gooide hij weg. Die heeft de politie in beslag genomen.

Bij een camping in Ten Post werd nog een onbeheerde hengel uit het water gehaald.

Meer over dit onderwerp:
112nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws