Kopstuk No Surrender Ten V. terug de cel in

Het logo van No Surrender
Het logo van No Surrender © RTV Noord
Oud-bestuurslid van No Surrender Theo ten V. (56) zit weer achter de tralies. De man heeft drank en drugs gebruikt en schond daarbij een van de voorwaarden die hij meekreeg toen hij op vrije voeten kwam. De man zit weer enkele maanden vast, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).
Dinsdag moet de man uit het Drentse Klazienaveen als enige kopstuk van de, inmiddels verboden motorclub voor de rechtbank in Groningen verschijnen. De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld, maar dan moet de rechter volgens de wettelijke termijn opnieuw over het voorarrest beslissen.
Eind september staat pas weer een zitting gepland in de omvangrijke No Surrenderzaak en maakt het OM de strafeisen bekend.

Stokje overgenomen

Het veelomvattende proces loopt al sinds maart 2018. Oud-bestuursleden Henk Kuipers, Klaas Otto, Ten V. en R. worden verdacht van onder meer diefstal met geweld en leidinggeven aan een criminele organisatie.
De motorclub werd in 2013 door Otto opgericht. Kuipers meldde zich in 2014 en werd in december 2017 aangehouden. Ten V. nam toen het stokje van hem over.