Slagbomen bij Julianabrug werken weer na moeizame avond

De slagbomen bij de Julianabrug in Stad die vrijwel de gehele woensdagavond dienst hebben geweigerd, doen het weer. Vanaf 18:45 uur gingen de slagbomen niet meer omhoog. Rond 00:00 uur vannacht slaagden monteurs van Rijkswaterstaat (RWS) erin het probleem op te lossen.
In het begin van de avond bleven de slagbomen door een technische storing naar beneden. Even leek het erop dat het euvel verholpen was toen rond 20:00 uur de bomen weer functioneerden. Rond 21:00 was het echter opnieuw raak.
Monteurs ontdekten tegen 22:00 uur dat het defect 'iets hydraulisch' was, aldus een woordvoerder van RWS. De monteurs hebben enkele keren een proefdraai gemaakt en zo het probleem gevonden, meldt de dienst.
Verkeer vanaf de A7 de richting Leek werd gedurende de avond omgeleid via de afslag Corpus den Hoorn.

'Blijf in auto zitten'

Enkele wachtenden maakten tijdens de stremming van de nood een deugd door op het wegdek een balletje te trappen. Ook waren er mensen die hun auto verlieten om een stukje te gaan lopen.
Volgens de woordvoerder van RWS is dat absoluut niet de bedoeling. 'Blijf in je auto zitten. De auto verlaten kan gevaarlijke situaties opleveren, bijvoorbeeld als er op hoge snelheid een politiewagen langs komt rijden.'