Lopend Vuur: De nieuwe coronamaatregelen gaan mij niet ver genoeg

Coronamaatregelen in een horecazaak
Coronamaatregelen in een horecazaak © Erik Hogeboom/RTV Noord
Tijdens een vervroegde persconferentie deed premier Rutte gisteravond een beroep op ons allen: we moeten ons aan de geldende coronamaatregelen houden. Het was geen dictaat, maar een uitdrukkelijk verzoek.
Rutte wees de Nederlandse bevolking op de gezamenlijke verantwoordelijkheid en deed ook een appèl op jongeren om zich aan de maatregelen te houden.
Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, ziet het kabinet zich genoodzaakt toch weer extra maatregelen te nemen. Zo mogen de introductieweken voor studenten wel doorgaan, maar onder strikte voorwaarden.
Wie een restaurant of café bezoekt, zal z'n contactgegevens moeten achterlaten. In diezelfde restaurants en cafés moet je zitten en is staan niet meer toegestaan. En het kabinet geeft burgemeesters meer ruimte om op te treden. Zo kunnen ze bepalen dat horecagelegenheden om uiterlijk 24:00 uur dichtgaan en dat er bij wedstrijden in het betaalde voetbal geen supporters mogen komen.
Hoe kijk jij naar deze maatregelen? Is het voorlopig voldoende of moet het strenger?
Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op de facebookpagina van Edwin op Noord.

Heet

'Het is mij veel te warm' was donderdag ons Lopend Vuur. Van de 6622 stemmers was 71 procent het daarmee eens, 29 procent oneens.