Geen geld uit Waddenfonds naar Zeehondencrèche

DEN HAAG - De Zeehondencrèche in Pieterburen krijgt geen geld uit het Waddenfonds. Dit heeft minister Cramer van VROM donderdagmiddag bekendgemaakt.
De crèche had om bijna veertien miljoen euro gevraagd om te kunnen verhuizen naar Delfzijl. Wat het afwijzen van de subsidie betekent voor deze verhuisplannen is nog niet duidelijk.
Het Waddenfonds stopt 14,5 miljoen euro in zeven projecten in onze provincie. De Zeehondencrèche is daar dus niet één van. Het grootste deel van het geld gaat naar de herinrichting van de kwelders, dit gaat om negen miljoen euro. Ook zijn er bijdragen voor het opknappen van de havens in Termunterzijl en Noordpolderzijl.
Lenie 't Hart was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van de creche liet weten teleurgesteld te zijn over het besluit. Ook burgemeester Waal van de gemeente Delfzijl reageerde teleurgesteld. Hij is van mening dat de Zeehondencrèche juist erg goed past bij het Waddenfonds. Waal houdt hoop op volgende 'subsidie-rondes', ook wordt er gekeken naar eventueel andere fondsen.