Eigenaar Miss Etam nu ook in Nederland failliet

Miss Etam
Miss Etam © ANP
Ook het Nederlandse deel van modewinkelconcern FNG, moederbedrijf van onder meer Miss Etam, is failliet verklaard. De rechtbank van Amsterdam heeft het uitstel van betaling omgezet in een bankroet. Volgens het bedrijf worden de kansen op een doorstart hierdoor groter.
De winkels van FNG Nederland, waar ook Expresso, Steps, Claudia Sträter en Promiss onder vallen, blijven voorlopig open. Het bedrijf heeft in Nederland tussen de 1300 en 1500 werknemers.
Door het bankroet is hun arbeidscontract opgezegd, maar zij krijgen door uitkeringsinstantie UWV de komende zes weken nog betaald.

Vestigingen in Groningen

Miss Etam heeft vier vestigingen in onze provincie: twee in Stad, een in Hoogezand en een in Winschoten. In Stad zitten ook vestigingen Expresso en Claudia Sträter.
Er zijn meerdere geïnteresseerden voor een doorstart
Woordvoerder FNG
Volgens een woordvoerder van FNG Nederland zijn er 'meerdere geïnteresseerden' voor zo'n doorstart, hoewel hij geen aantallen kan noemen. Het doel is om een doorstart met het winkelbedrijf als geheel te maken, maar of dit ook lukt is nog onzeker.

Al langer problemen

Eerder deze week werd de aanvraag van faillissement van veel FNG-onderdelen in België toegewezen. De onderneming kampte al langer met financiële problemen en die verergerden door de lockdownmaatregelen. Door veel overnames stapelden de schulden zich op bij FNG en de situatie werd nijpend toen door de coronacrisis winkels moesten sluiten in België.