Verkeershinder en geluidsoverlast bij Paterswoldseweg in Stad

Het oude viaduct over de Paterswoldseweg
Het oude viaduct over de Paterswoldseweg © Aanpak Ring Zuid
De Paterswoldseweg in de stad Groningen is tot dinsdag 18 augustus voor de helft gestremd vanwege werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Er staat een tijdelijk stoplicht, zodat verkeer om de beurt kan passeren.
De stremming is nodig omdat de fundering voor het tijdelijke viaduct over de Paterswoldseweg wordt aangelegd. Dit zorgt voor geluidsoverlast en trillingen. Er wordt gewerkt van 07:00 tot 19:00 uur. Omwonenden hebben een brief ontvangen met meer informatie.

Tijdelijke weg en tijdelijk viaduct

Combinatie Herepoort begint deze zomer bij de Paterswoldseweg/Laan van de Vrede aan twee onderdelen van de zuidelijke ringweg. Er wordt een tijdelijke weg aangelegd ten zuiden van de zuidelijke ringweg langs de Laan van de Vrede en er komt een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg.
In de toekomst komt een nieuw viaduct over de Paterswoldseweg. Dat komt hoger te liggen dan het huidige viaduct en is nodig voor de juiste aansluiting op de nieuwe Julianabrug en het nieuwe Vrijheidsplein.
Om het huidige viaduct te slopen en nieuw te kunnen bouwen, komt langs de Laan van de Vrede eerst een tijdelijke weg met een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg.
Een impressie van het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg
Een impressie van het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg © Aanpak Ring Zuid