Werkzaamheden Ring Zuid bij De Frontier verder vertraagd

Twee nog omhoog staande damwanden naast de Frontier (rechts)
Twee nog omhoog staande damwanden naast de Frontier (rechts) © Bart Breij/ RTV Noord
Het intrillen van damwanden voor de zuidelijke ringweg bij woningcomplex De Frontier in de stad Groningen, is voor de tweede keer vertraagd. De werkzaamheden begonnen 30 juli en hadden afgelopen vrijdag afgerond moeten zijn.
Eerst tilde aannemerscombinatie Herepoort de werkzaamheden over het weekend. De werkzaamheden hadden dan nu deze dinsdag klaar moeten zijn. Dat blijkt toch niet te lukken. Nu denkt Herepoort te werkzaamheden vrijdag 14 augustus af te hebben.
'De afgelopen week hebben we één tussenwand en een deel van de zuidelijke damwand ingetrild. Helaas is een klein deel van de noordelijke damwand bij De Frontier en iets verderop bij de H.L. Wichersstraat nog niet afgerond. Voor de laswerkzaamheden en het inpassen van de laatste planken is meer tijd nodig', schrijft Aanpak Ring Zuid op haar website.
De huidige planning voor de damwandtrillingen
De huidige planning voor de damwandtrillingen © Aanpak Ring Zuid

Bepalend voor het Winschoterdiep

De werkzaamheden die voor trillingsoverlast zorgen bij De Frontier, een wooncomplex met ruim 200 appartementen, zijn bepalend voor de werkzaamheden aan de ringweg verderop, bij het Winschoterdiep. Daar moeten ook nog enkele planken voor de zuidelijke damwand van de ringweg worden ingetrild. Als alles verder volgens schema verloopt, starten die werkzaamheden op maandag 17 augustus. Ze moeten 2 of 3 dagen duren.
Ook die werkzaamheden bij het Winschoterdiep hadden al eerder afgerond moeten zijn.

Laatste fase damwanden trillen

De vertragingen komen in de laatste fase van het intrillen van damwanden voor de zuidelijke ringweg, een operatie die nodig is voor het verdiept kunnen aanleggen van de nieuwe ringweg. Het trillen begon vorige zomer. Volgens Aanpak Ring Zuid staat inmiddels 93 procent van de damwanden op z'n plek.