Najaarsevenementen Vesting Bourtange geannuleerd: 'Maatregelen niet haalbaar'

De traditionele kerstmarkt in Bourtange
De traditionele kerstmarkt in Bourtange © Uit Groningen
De evenementen die in het najaar in Vesting Bourtange zouden plaatsvinden, gaan niet door. Alleen de populaire kerstmarkten in december staan nog ter discussie.
Volgens ondernemers en de Stichting Vesting Bourtange zijn de benodigde veiligheidsmaatregelen in de praktijk niet haalbaar in de vesting. Vanwege het coronavirus moet er 1,5 meter afstand worden gehouden tussen de bezoekers.
Vestigingsmanager Hendri Meendering: 'Als het gaat stortregenen, dan kan ik niet garanderen dat we bij elk gebouw iemand voor de deur hebben staan om mensen tegen te houden', vertelt hij.

Balen

Dus kunnen de evenementen niet op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden. 'Dat is balen, maar veiligheid staat voorop', zegt de vestigingsmanager.
Overigens valt Stichting Vesting Bourtange niet direct om: 'Op dit moment gaat het heel goed met de kaartverkoop van musea', vertelt Meendering. 'In de afgelopen twee maanden is de verkoop met iets meer dan de helft toegenomen ten opzichte van vorig jaar.'

Afgelastingen

De geplande herfstmarkt in september en het evenement Magisch Samhain eind oktober zijn nu definitief afgelast. Een beslissing over de kerstmarkten zal later volgen.