Corona zorgt voor tientallen nieuwe banen in Stad

Door corona verloren veel mensen hun baan, maar het levert ook nieuwe banen op. Zoals in de stad Groningen waar zo'n tachtig nieuwe medewerkers dagelijks corona-testkits inpakken die de hele wereld overgaan.

Ooit was de fabrieksloods het domein van fruithandelaren, maar sinds een paar weken staat hier een productielijn voor corona-testkits. Het Amerikaans bedrijf Perkin Elmer koos de stad Groningen uit om de corona-brandhaarden in de hele wereld te voorzien van testkits. 'We zijn nog maar net begonnen of we barsten al uit onze voegen', zegt de Nederlandse directeur Perry Luja.

Per dag vertrekken er vrachtwagens vol testkits vanaf het Groninger industrieterrein naar Afrika, Japan en Brazilië. Het levert de stad tientallen banen op.

Andere locatie

Nu werken zo'n 80 Groningers aan de productielijn en dat aantal zal waarschijnlijk binnenkort verdubbelen. 'We zijn alweer op zoek naar een andere locatie, want we verwachten nog veel meer vraag naar onze kits. Groningen is voor ons een perfecte standplaats: Er is genoeg personeel te vinden en de 'corona-rate' in deze provincie is een van de laagste in het land.'

Bekijk hier de reportage uit Noord Vandaag over de testkits

Lees ook:
- Alles over corona

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws