Oldambt probeert bij Raad van State café weer dicht te krijgen

Sportcafé Timeless aan het Marktplein in Winschoten
Sportcafé Timeless aan het Marktplein in Winschoten © Google Street View
De gemeente Oldambt wil via de Raad van State afdwingen dat sportcafé Timeless aan het Marktplein in Winschoten opnieuw dichtgaat. De gemeente had het café eerder gesloten, maar dat was volgens de rechtbank in Groningen niet terecht.
Volgens de gemeente is het onduidelijk wie aan de touwtjes trekt in het sportcafé. Een andere persoon dan exploitant Heiko Tuin zou achter de schermen de leiding hebben. Het zou gaan om een schijnconstructie en daarom werd de drank- en horecavergunning vorig jaar ingetrokken.

Onderzoek deugt niet

De rechtbank in Groningen draaide de intrekking van de vergunning een half jaar later terug. Het onderzoek naar de schijnconstructie deugde niet. De gemeente had onvoldoende duidelijk gemaakt dat er sprake was van een schijnconstructie, waardoor het café weer open mocht. Maar daar was Oldambt het niet mee eens, waarop de gemeente naar de Raad van State stapte.
Volgens de Raad van State rammelen de besluiten van de gemeente. De gemeente trok een deel van de argumenten om de zaak te sluiten terug.
De Raad van State maakt de uitslag over enkele weken bekend.