FC Groningen met 3-1 winst naar volgende ronde

GRONINGEN - Ondrej Svejdik is voor FC Groningen een goede vervanger geweest van de zieke Gibril Sankoh in de play-off wedstrijd tegen FC Utrecht. In korte tijd scoorde hij de 2-1 en gaf de voorzet voor Marcus Berg, die de stand op 3-1 kon zetten.
Marcus Berg scoorde daarvoor al vanuit een voorzet van Berry Powel. Deze goal werd echter een kwartier later teniet gedaan door een rommelig doelpunt van Kevin van de Berg, die de bal na een hoekschop voor FC Utrecht in het doel werkte.
De eerste helft begon rommelig, maar Groningen voerde in de laatste minuten voor rust de druk op. De gecreëerde kansen werden echter niet verzilverd, waardoor de ruststand op 0-0 bleef staan.
Stefan Nijland opende de tweede helft met een enorme kans nadat hij door een voorzet van Powel vrij voor de keeper van Utrecht kwam te staan. Nijland kon de bal echter maar niet in het net krijgen. Daarna kwamen de Groningers beter in het spel en volgde een tumultueuze periode met vier doelpunten. Het oefenen op dode-spelsituaties bewees zondag ook zijn nut, want de twee laatste doelpunten vielen vanuit een vrije trap. Met de 3-1 stand op het bord gooide Utrecht de handdoek in de ring.
FC Groningen gaat met deze winst door naar de tweede ronde van de play-offs. Daar zal het uitkomen tegen NEC, donderdag in Nijmegen en zondag in de Euroborg.