Twaalf bewoners azc Delfzijl besmet met coronavirus

Het asielzoekerscentrum in Delfzijl
Het asielzoekerscentrum in Delfzijl © Google Streetview
In het asielzoekerscentrum in Delfzijl zijn twaalf bewoners besmet met het coronavirus. De besmette mensen zijn op locatie in isolatie geplaatst, meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
De eerste besmetting kwam eind vorige week aan het licht, toen één van de bewoners met klachten zich meldde bij de medische dienst van het azc. Die testte positief.

Contactonderzoeken

Na contactonderzoek door de GGD zijn meer asielzoekers getest. Rondom de bewoners die ook besmet bleken te zijn, is weer contactonderzoek verricht. Dat leidde tot nu toe tot twaalf bevestigde coronabesmettingen.
De activiteiten in en rondom het azc zijn volgens het COA stilgelegd, om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. De overige bewoners van de opvanglocatie is gevraagd om zich extra goed te houden aan de voorzorgsmaatregelen en zich te melden bij (milde) klachten.

Risicogroep preventief elders

Vijf bewoners die tot de risicogroep behoren, zijn vrijwillig preventief overgeplaatst naar een andere opvanglocatie. Het is onbekend welke locatie dat is.
Het COA zegt samen met de GGD de situatie nauwlettend in de gaten te houden, om zo nodig tot andere maatregelen over te gaan.