Cel voor jonge Stadskanaalster na overval

Een 17-jarige jongen uit Stadskanaal die in september vorig jaar een gewapende overval pleegde op een winkel op een vakantiepark in Aalden, is veroordeeld tot vier maanden jeugddetentie. De rechtbank bepaalde dat 101 dagen daarvan voorwaardelijk zijn.

In zijn twee jaar durende proeftijd wordt de jongen streng begeleid door de jeugdreclassering, moet hij beschermd wonen, zich laten behandelen bij een jeugdzorginstelling en mag hij geen alcohol drinken en drugs gebruiken.

Mes en bivakmuts

De jongen kwam op 21 september gewapend met een mes en een bivakmuts op zijn hoofd de parkshop binnen en riep: 'Overval! Geld! Kassa!' Twee jonge medewerksters schrokken zich rot. De jonge overvaller ging er met 121 euro vandoor. Ruim twee maanden later werd hij opgepakt. Hij heeft de overval inmiddels bekend.

Spijt en schaamte

Uit onderzoek blijkt dat de man meerdere stoornissen heeft en daarom is hij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Tijdens de rechtszaak, die twee weken geleden achter gesloten deuren plaatsvond, heeft de Groninger spijt betuigd en zei hij dat hij zich schaamt. Hij is nooit eerder veroordeeld.

Meer over dit onderwerp:
drugs rechtszaken
Deel dit artikel:

Recent nieuws