Verdachte moordzaak Nietap pleegt zelfmoord in cel

Gevangenis De Karelskamp in Almelo
Gevangenis De Karelskamp in Almelo © RTV Oost
Eén van de twee mannen die verdacht worden van de moord op een 62-jarige man uit Nietap in april dit jaar, is overleden. Het gaat om de 39-jarige buurman van het slachtoffer. Hij heeft zichzelf afgelopen nacht in gevangenis De Karelskamp in Almelo van het leven beroofd.
Dat bevestigt advocaat Cees Eenhoorn, die de verdachte uit Nietap bijstond, na berichtgeving van Dagblad van het Noorden.
Zijn cliënt werd op 9 april samen met een 47-jarige man uit Groningen opgepakt, nadat de politie de 62-jarige inwoner van Nietap zwaargewond in zijn woning had gevonden.

Zware mishandeling

Een paar dagen later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. Het Openbaar Ministerie gaat uit van moord, dan wel zware mishandeling met de dood tot gevolg.
Advocaat Eenhoorn werd vrijdagochtend gebeld door de directeur van de gevangenis in Almelo. Hij noemt de dood van zijn cliënt erg triest.
Van het ene op het andere moment belandde hij in een nachtmerrie
Cees Eenhoorn - advocaat
'Mijn cliënt had het psychisch erg zwaar in de gevangenis. Dat was nieuw voor hem. Hij was in zijn hele leven nog nooit met justitie in aanraking geweest. Van het ene op het andere moment belandde hij in een nachtmerrie', aldus de Groninger advocaat.

Opgelucht

De 39-jarige Nietapper had volgens Eenhoorn een dag eerder te horen gekregen dat hij zou worden overgeplaatst naar een andere gevangenis en was daar op dat moment juist opgelucht over. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.