FC Groningen verhuurt Jan Hoekstra voor één jaar aan Roda JC

Tweede doelman Jan Hoekstra verlaat FC Groningen. De 22-jarige goalie wordt voor de duur van één seizoen verhuurd aan Roda JC, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie.

Hoekstra spreekt van 'een mooie stap', waar hij al een tijd naar uitkijkt. Want hij moet spelen op een hoger niveau, vindt hijzelf ook.

'Ik moet spelen onder druk, voor publiek. Daarom denk ik dat dit een hele goeie stap is voor me.'

Al twee jaar stand-in

De 22-jarige Hoekstra, tevens doelman van Jong Oranje, is al twee seizoenen lang de stand-in van Sergio Padt. Gedurende die twee jaar mocht hij Padt alleen een keer in het bekerduel met Harkemase Boys vervangen.

Garanties heeft hij in Kerkrade niet gekregen. 'Maar ze hebben we wel met de intentie gehaald om eerste keeper te worden', zegt hij.

Terug naar de FC

Maar mooie stap of niet: Hoekstra hoopt wel dat het avontuur in Zuid-Limburg beperkt blijft tot één seizoen. 'Want het liefst keer ik daarna weer terug naar FC Groningen', zegt hij. Als eerste keeper, welteverstaan.

FC Groningen heeft Nigel Bertrams op de korrel als opvolger van Hoekstra. De voormalige doelman van PSV wordt echter ook begeerd door Willem II.

Lees ook:
- FC Groningen wil tweede doelman Hoekstra verhuren aan Roda JC
- FC Groningen overtuigt niet en verliest van PEC Zwolle

Meer over dit onderwerp:
fcgroningen voetbal
Deel dit artikel:

Recent nieuws