Instellingen

Drie doden bij ongeval in Finsterwolde (update)

De auto vloog na het ongeval in brand
De auto vloog na het ongeval in brand © Joey Lameris/112Groningen
Aan het Modderland in Finsterwolde heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ernstig auto-ongeval plaatsgevonden. Hierbij zijn drie personen overleden. Een vierde raakte ernstig gewond.
De dodelijke slachtoffers zijn drie mannen van 29, 33 en 41 jaar uit de gemeente Oldambt. De zwaargewonde is een vrouw van 32, ook uit de gemeente Oldambt.

In brand

Het ongeval vond even na 1:30 uur plaats. De auto is volgens een politiewoordvoerder vermoedelijk tegen een boom gereden en vloog na het ongeval in brand.
De plek van het ongeval, zaterdagochtend
De plek van het ongeval, zaterdagochtend © Noor Vloeimans/RTV Noord

Hulpdiensten

De hulpdiensten, waaronder meerdere brandweerauto's, ambulances en een traumahelikopter, rukten massaal uit.
De precieze toedracht wordt onderzocht. Omwonenden zeggen dat ze opgeschrikt werden door de klap van het ongeval. Het gebeurde op een stuk weg, net na het verlaten van de bebouwde kom.

'Gemeenschap diep geraakt'

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van Oldambt spreekt via Twitter haar medeleven uit. 'Dit raakt onze gemeenschap diep. Ik wens de familie en vrienden veel sterkte, evenals de betrokken hulpverleners.'
Als gevolg van het ongeval heeft de omgeving geen internet-, radio- en tv-signaal van Ziggo. Een schakelkast van de provider is geraakt tijdens de crash.
Dit bericht is aangevuld met de identiteit van de slachtoffers